Koleje a Menzy TU v Liberci - Menza zavádí salátový bar

Menza zavádí salátový bar

15.02.2017 autor: Ubytovací služba Tisk

Od pondělí 20. února bude v menzách na Harcově a Husově k dispozici salátový bar. Můžeme si tak k obědu na svůj talíř dle libosti nandat zeleninu, luštěniny, maso či těstoviny a vše doladit dochucovadly.

Novinka má vyjít vstříc požadavkům na moderní stravování a je nanejvýš vhodná pro období nadcházejícího teplejšího počasí, kdy dá řada strávníků přednost lehčímu salátu před „klasickou“ kuchyní.

Salátový bar od pondělí nabídne volný výběr zeleniny, těstoviny, sýr, upravená masa, luštěniny, olivy či oříšky, samozřejmostí budou dochucovadla v podobě dresinků, olivového oleje a různých druhů koření.

„Studenti a zaměstnanci budou mít na salát dotaci od univerzity. 300gramová porce je přijde na 44 Kč. Právě 300 gramů je také nejnižší možná dotovaná porce. Pokud si strávník na talíř nebo do misky připraví méně, zaplatí jako za 300gramovou porci,“ říká Anna Pugnerová, vedoucí stravovacích provozů TUL a dodává: „V ceně dotovaného salátu bude také jeden kus pečiva.“

Nedotovaná cena 300g salátu bude 54 Kč, vychází to tedy 18 korun za 10 deka. U pultu se saláty bude váha pro kontrolu.

Pracovníci menzy chtějí všem popřát dobrou chuť a prosí o shovívavost v začátcích provozu salátového baru. Jistě se vše časem vyladí ku spokojenosti strávníků.

rubrika: Články |štítky: menza provoz